Ben Duivenvoorde verrassende kampioen driebanden

Oegstgeest – Het Biljartcentrum Oegstgeest was in het weekend van 24 tot 26 november 2017 het strijdperk voor de finalisten in de hoogste districtsafdeling van het driebanden-klein in de Duinstreek. Op het prima materiaal en in een echte biljartambiance werd gestreden om de titel waarvan de beslissing pas in de laatste partij viel. De organisatie was in handen van de biljartvereniging BCO De Beste Keus.

Na het voorstellen van de deelnemers kon de strijd losbarsten. Met partijen van 1,000 of er tegen aan waren het R. de Rooij, M. van Delden en W. den Heijer die ongeschonden uit de strijd kwamen en met vier matchpunten de vrijdag konden afsluiten.

De zaterdag werd een echte veldslag. De partijlengten varieerden van o.a. 31 (De Rooij), 33 (Kroder) en 37 (Kuijken) tot 67 beurten (Kuijken). Het gevolg was dat de winnaars van vrijdag in ronde drie verloren en zagen het gezelschap 4-punters zich uitbreiden met J. Kuijken en R. Kroder. Na de door de organisatie aangeboden lunch nam de spanning weer toe doordat de koplopers steken lieten vallen. De winnaars in ronde vier waren degenen die in ronde vijf verloren. De achterblijvers konden weer aansluiten en ook B. Duivenvoorde wist door zijn drie winstpartijen deze dag erbij te komen. Derhalve begon de zondag met zes deelnemers met zes matchpunten.  B. de Graaf (0,716) en H. Hoefnagels (0,550) waren met 2 m.p. de nummers 7 en 8. De beste papieren waren nu voor De Rooij met zijn moyenne van 0,829 gevolgd door Den Heijer (0,763) en Kroder (0,757).

Het “stuivertje wisselen” ging ook zondag door.  Met 8 punten na ronde zes waren de kanshebbers Kuijken met 0,723, Van Delden met 0,724 en Duivenvoorde 0,725 (dankzij zijn winst in 32 beurten tegen De Graaf). Samengevat bleek dat Hans Hoefnagels goede zaken had gedaan om zijn moyenne op te vijzelen met partijwinsten in 40 en 53 beurten en klom daarmee naar de zevende plek. Ben de Graaf kon geen winst meer toevoegen en belandde op de achtste plek. Ook R. Kroder kon geen punten meer aan zijn totaal toevoegen en zag zich terug op de zesde plaats.  Van Delden zag zijn kans op de titel vergaan door zijn verlies tegen W. den Heijer en duikelde naar de vijfde plek.  Den Heijer die eerst van Kuijken had verloren kwam nu door zijn moyenne op de derde plaats. Dezelfde ervaring was er voor De Rooij die zijn verlies in ronde zes nu goed maakte door winst op Kroder en met zijn gemiddelde op “het zilver” kwam.

De finalepartij werd nu een gelijk opgaande strijd  tussen Kuijken en Duivenvoorde. Na de stand 23-24 bleef Duivenvoorde steeds voor en wist dit vol te houden. Door zijn winst met 35-40 na 50 beurten en het verlies van Van Delden op de andere tafel was hij de enige met 10 matchpunten en veroverde de titel.

Onder het genot van een snack in het bargedeelte werd de huldiging tot districtskampioen gedaan door secretaris Bob van Ingen Schenau namens het district en de vereniging.  Voor ieder was er een toepasselijk praatje, een oorkonde, een ingelijste groepsfoto, een fles wijn en een fraaie medaille voor de eerste drie plaatsen. De kortste partij (31 beurten) door R. de Rooij, leverde hem nog een fles prestatiewijn op. De prestatiewijn voor de hoogste serie (7 caramboles) ging naar Hans Hoefnagels (door steunseries).

Namens de deelnemers sprak R. de Rooij een dankwoord voor ieder en alles wat had bijgedragen aan dit geslaagde toernooi. Hij liet dit vergezeld gaan met een gift aan de vereniging. Namens BCO waren er nog flessen wijn voor de arbiters van dit weekend, wedstrijdleider Co Zwetsloot en de bediening. Samengevat kan weer worden teruggekeken op een geslaagd evenement mede dankzij de inzet van arbiters, clubleden, barpersoneel en, uiteraard, een enthousiast supporterspubliek dat helaas in aantal tegen viel.

De uitslag in cijfers:                                                                                                  

 

Naam

MP

Car

Brt

Moy

HS

K.P

1.

Ben Duivenvoorde (B.C.O. Oegstgeest)

10

262

356

0,735

6

1,250

2.

René de Rooij (Sportrust, Sassenheim)   

8

265

331

0,800

6

1,290

3.

Wim den Heijer (B.C.O., Oegstgeest)

8

247

323

0,764

6

0,930

4.

John Kuijken    (Sportrust, Sassenheim)

8

265

368

0,720

7

1,081

5.

Marcel van Delden (B.C.O., Oegstgeest) 

8

246

350

0,702

6

0,975

6.

Remco Kroder (Club ’70, Haarlem)

6

234

330

0,709

6

1,212

7.

Hans Hoefnagels (B.C.O., Oegstgeest)          

6

233

371

0,628

7

1,000

8.

Ben de Graaf  (Kamperduin, IJmuiden)

2

182

293

0,621

7

0,714

De gewestelijke titelstrijd vindt in het Biljartcentrum Oegstgeest plaats op 15-17 december 2017.

&&&

Districtsfinale driebanden -klein- hoofdklasse in Oegstgeest (21 nov.)

Oegstgeest – In het weekend van 24, 25 en 26 november a.s. zal in de fraaie ambiance van het Biljartcentrum Oegstgeest de strijd plaatsvinden tussen een aantal van de sterkste driebandenspelers uit het district Duinstreek.

Dat de biljartsport vergrijst is, evenals bij andere sporten, een feit. Gelukkig leent deze sport zich hiervoor en draagt zelfs aan bij het zowel geestelijk als lichamelijk actief zijn. Maar met name het driebandenspel mag zich steeds meer in een toenemende belangstelling verheugen.

In de aanstaande finale zal dan ook een mix van leeftijden aanwezig zijn die deze attractieve spelsoort gaat spelen.  De ondergrens is 0,750 en het prima materiaal in het biljartcentrum gecombineerd met de goede organisatie van de BV BCO zal  de verwachting rechtvaardigen dat aansprekende driebandenseries en/of moyennes verwacht mogen worden.

De speeltijden zijn: vrijdag 19.30 uur, zaterdag vanaf 11.00 uur en zondag vanaf 12.00 uur.

Deelnemers:
Marcel van Delden (B.C.O., Oegstgeest)
Wim den Heijer (B.C.O., Oegstgeest)
Remco Kroder (Club ’70, Haarlem)
John Kuijken    (Sportrust, Sassenheim)
René de Rooij (Sportrust, Sassenheim)
Ben Duivenvoorde (B.C.O. Oegstgeest, foto)
Ben de Graaf  (Kamperduin, IJmuiden)
Hans Hoefnagels (B.C.O., Oegstgeest)

Locatie: Biljartcentrum Oegstgeest, Voscuyl 38-A, Oegstgeest (tel: 071-5173838).

Voor de biljarter een mooie gelegenheid om zich te laten inspireren en voor een belangstellende de kans om het sfeertje te proeven en in de mooie entourage te genieten van het spel.

Ben Duivenvoorde

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.