Samen Sterk wint eerste duel

Na een start van twee nederlagen in de Hoofdklasse van de landelijke damcompetitie (KNDB) won Samen Sterk (Hazerswoude) verrassend van het sterker geachte Cema / De Vaste Zet uit Geleen.

Samen Sterk trad met maar liefst drie invallers aan. Maar in feite is Ruud de Kooter geen invaller, omdat hij Martijn van der Klis vervangt. Martijn slaat dit competitiejaar namelijk over. Johannes Postma viel in voor Wouter Morssink. Wouter doet deze week mee met het Wereld Kampioenschap voor junioren (tot 20 jaar). Ronald van Egmond verving de kersverse vader Martin van der Sluis.

Alle partijen zijn inmiddels ingevoerd in de landelijke toernooibase. U kunt hier zien dat Micha van Tol de score opende door een invaller bij CEMA te verslaan (2-0). Raymond van Es verloor echter tegen de ijzersterke Adiatu Adesoji Ibrahim (2-2).

Johannes Postma speelde aanvallend met een stijlvolle overwinning als beloning (4-2). De stand kwam in evenwicht omdat Martien Out verloor (4-4). Zijn tegenstander wist een mooie tactische overwinning te boeken. Ali Fthalla had lang een prachtige stand. Ali speelt snel, maar ook ingewikkeld. Helaas voor Samen Sterk werd het toch nog net remise (5-5).

Richard Treur zette Samen Sterk op 7-5 voorsprong door Martijn van Gortel te verslaan. Martijn speelde vorige maand nog mee met het WK in Estland. Het werd 8-6 door een degelijke remise van Jo Fijen. Het naspelen van de partij van Ronald van Egmond tegen Paul Nitsch is een aanrader. De ijzersterke Nitsch had zijn handen vol, maar meer dan remise zat er niet in (9-7).

De schrijver van dit verhaal, Martin de Jong, dacht wel te winnen. Na een lokzet haalde ik door een mooie combinatie (al zeg ik het zelf) een dam. Helaas is het afspel niet mijn sterkste kant. Ik liet mijn tegenstander te makkelijk naar remise ontsnappen (10-8). Ruud de Kooter nam vervolgens geen risico meer en door zijn remise een 11-9 matchwinst.

Martin de Jong.

&&&

Nog geen ‘potten brekende’ dammers (20 okt)

Het is nog altijd geen ‘potten’ breken’ voor de landelijke dammers uit onze regio. In de landelijke competitie (KNDB) spelen drie clubs uit Leiden en de regio. In de hoogste klasse (ereklasse) is dit de Rijnsburgse Damclub (RDC), in de hoofdklasse Samen Sterk uit Hazerswoude en het Leidsch Damgenootschap (LDG) acteert in de eerste klasse.

Beide hoog spelende clubs (RDC en Samen Sterk) verloren hun eerste twee duels ruim en scoorden tot dusver een handjevol remises. Het Leidsch Damgenootschap daarentegen begon met een gelijkspel en won in de tweede speelronde met ruime cijfers (15-5) van hekkensluiter Van Stigt Thans 3 (Schiedam). Hiermee kwamen de Leidse dammers zich bovenin het veld melden.

De derde speelronde is op 28 oktober a.s.

(Redactie)

&&&

Alleen Leidse dammers succesvol (24 sept)

In de nationale damcompetitie (KNDB) spelen drie regionale teams: RDC Rijnsburg (Ereklasse), Samen Sterk Hazerswoude (Hoofdklasse) en het Leidsch Damgenootschap (Eerste Klasse).
De Rijnsburgers kwamen in het walhalla van de damcompetitie slechts tot een vijftal remises. Niet zo vreemd als je bedenkt dat hier de (inter)nationale damtop hun wedstrijden speelt. Ook het tiental van Samen Sterk kwam niet verder dan vijf remises. Beide ploegen zijn vooralsnog hekkensluiter in hun klasse.

In die eerste speelronde van dit seizoen (2017-2018) boekten alleen de Leidse dammers van LDG een matchpunt (10-10). Hans Tangelder en Maurits Meijer wonnen voor LDG hun partij en zij waren daarmee de enige regionale dammers die een partij tot winst brachten.

(Redactie)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.