Wisselend succes voor regio bowlers

Vorige week is in Leiderdorp de landelijke NBF competitie van start gegaan. De hoogst bowlende Leidse en regioclubs kenden een matig begin. Vlak onder de top (Eredivisie) speelt Sportcity Bowling Leiderdorp in de Eerste Divisie A in de trioleague (NTL 1A). In de eerste drie wedstrijden werd nipt met 5-6, 3-4 en 1-2 verloren. In de vierde wedstrijd zat Sportcity aan de goede kant van de score tegen Garage33/Stadsherberg/Ducdalf (6-5). In de zesde omloop werd er van Knijn team 1 met 4-3 gewonnen en ook het slot ging met 8-7 naar de Leiderdorpers. Met 8 punten en een pinfall totaal van 3681 staat het team (voorlopig)  voorlaatste. Op 12 november is de tweede speelronde in Westerpark, Zoetermeer.

Een divisie lager (Hoofdklasse A) speelt een Leids team van Bowling en Proshop Menken. De eerste speelronde met zeven duels werd in Leiden afgewerkt (acht teams per klasse). De Leidse bowlers begonnen eveneens met wisselende scores: een 3-4 verliespartij werd gevolgd door een 8-7 zege. Ook het trio van Menken won ‘slechts’ drie van de zeven wedstrijden, waardoor de ploeg ook op de voorlaatste plaats bivakkeert.

Voorts werd ook bekend dat er tijdens de 1e speeldag van de Nationale Trio League bij enkele spelers die hun duim niet gebruiken bij het gooien van hun bal, geconstateerd is dat zij speelden met bowlingballen die niet voldoen aan de huidige specificaties. In 2015 zijn namelijk regels aangescherpt voor spelers die hun duim niet gebruiken tijdens een worp. Ballen van deze spelers moeten aan bepaalde specificaties voldoen. Zie de NBF regels daarover.

(Redactie)
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.