Jan Tolenaar districtskampioen bandstoten

Oegstgeest – Het Biljartcentrum Oegstgeest was in het weekend van 10 tot 12 maart 2017 het strijdperk voor de finalisten in de hoogste districtsafdeling van het bandstoten-klein in de Duinstreek. Op het prima materiaal en in een echte biljartambiance werd gestreden om de titel waarvan de beslissing pas in de laatste partij viel. De organisatie was in handen van de biljartvereniging BCO De beste keus.

Na het voorstellen van de deelnemers kon de strijd losbarsten. De als eerste geplaatste H. Le Van moest deze avond één partij prijsgeven en alleen Tolenaar en Moerdijk kwamen ongeschonden uit de strijd met twee winstpartijen.

De zaterdag bracht diverse mooie partijen. O.a. Tolenaar die dankzij een serie van 22 nog net de winst ten koste van T. Kansen pakte. Ook T. Rekmans liet met een partij in 22 beurten met serie 19 zien dat hij in de strijd was. Na de door de organisatie aangeboden lunch nam de spanning weer toe doordat de koplopers steken lieten vallen en er nu vier deelnemers op zes matchpunten stonden, t.w.: Tolenaar, Rekmans, Walgreen en Moerdijk. In de laatste ronde van deze dag verloren Rekmans en Moerdijk en kwam Le Van weer terug in de strijd. De kanshebbers voor het podium op zondag waren nu: met 8 punten Tolenaar en Walgreen (resp. moy. 3,11 en 2,31) gevolgd door: Rekmans, Le Van en Moerdijk met 6 punten en moyennes van resp. 2,82 , 2,57 en 2,20.

Invaller Rob Balk deed op zondag zijn best om nog van de nul af te komen, maar zag dit voornemen stranden en moest met de laatste plaats genoegen nemen. Toon Kansen maakte deze dag zijn slechte start van de vrijdag nog wel goed met o.a. een partij in 20 beurten doch bleef op de zevende plek steken. Fons Moerdijk kon geen punten meer aan zijn totaal toevoegen en belandde hierdoor op de zesde plek. Huang Le Van wist nog maar één punt te halen en werd van mede-favoriet nu vijfde. Hij werd voorbijgegaan door Fabian Paff die door vrij constant spel met acht punten op de vierde plek kwam. Toon Rekmans had het lekkerste voor het laatst bewaard met zijn winstpartij op Moerdijk in 20 beurten met een hoogste serie van 23. Het leidde tot de derde plaats. Nadat in de zesde ronde Tolenaar duidelijk had gewonnen en Walgreen net aan won van Le Van, moest de finalepartij tussen hen de beslissing brengen. Met zijn betere moyenne waren de papieren in het voordeel van Tolenaar maar ook in de partij bleef hij steeds op voorsprong. In 20 beurten werd hij ruim winnaar en bevestigde hij daarmee zijn goede plaatsingsmoyenne.

Onder het genot van een snackje werd in het bargedeelte werd de huldiging tot districtskampioen gedaan door voorzitter Ben Duivenvoorde namens het district en de vereniging.  Voor ieder was er een toepasselijk praatje, een oorkonde, een ingelijste groepsfoto, een fles wijn en een fraaie medaille voor de eerste drie plaatsen. De kortste partij (2x in 20 beurten) door Jan Tolenaar, leverde hem nog een fles prestatiewijn op. De prestatiewijn voor de hoogste serie (23 punten) ging naar Toon Rekmans.

Namens de deelnemers sprak kampioen Tolenaar een dankwoord voor ieder en alles wat had bijgedragen aan dit geslaagde toernooi op prima materiaal. Hij liet dit vergezeld gaan met een gevulde envelop voor het arbiterscorps en de vereniging. Namens BCO had de voorzitter nog flessen wijn voor de arbiters van dit weekend, wedstrijdleider Co Zwetsloot en de bediening. Samengevat kan weer worden teruggekeken op een geslaagd evenement mede dankzij de inzet van arbiters, clubleden, barpersoneel en, uiteraard, een enthousiast supporterspubliek dat mede door de concurrentie van het mooie weer beperkt was.

Ben Duivenvoorde

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.