Informatief 5e Leidse sportcongres

sportcongresrikvdg2Op woensdagavond 2 november jl. organiseerde Sportstad Leiden voor de 5e keer het Leidse Sportcongres. Ook dit jaar waren we te gast bij Zorg en Zekerheid aan de Haagsche Schouwweg. Er werden diverse workshops en presentaties gegeven.

De afgevaardigden van de Leidse verenigingen en organisaties (98 deelnemers) konden voorafgaande aan het congres een gratis warme maaltijd nuttigen dankzij bijdragen van Zorg en Zekerheid, De Leeuw makelaardij en de gemeente Leiden.

Kijk voor meer info op de website van Sportstad Leiden, zie bovenstaande link.

sportcongreswethpdStartsein
De gemeentelijke breedtesport coördinator Rik van der Geest (foto links) opende de avond een kwartier later dan gepland, maar dat zou later worden ingelopen door de personen die een presentatie of workshop gaven. Wethouder voor onder meer de sport, Paul Dirkse, gaf het startsein voor die avond met een voordracht over Leidse sporters op allerlei niveaus. Hij memoreerde onder meer een aantal jaarlijks terugkerende evenementen zoals de Leiden Marathon.
Er waren – n.a.v. een vragenlijst van vorig jaar – dit keer een tweetal workshops met een pauze halverwege en was een Olympische topsporter gevraagd om via een interview met Paul Dirkse alle ins-and-outs te geven omtrent het sportcongresinterv-boudr2Olympische gedachtegoed.

Het werd een leuk gesprek mede dankzij de goede journalistieke wijze van vragen door de wethouder. Te gast was een deelnemer uit Rio 2016 – uit de acht met stuurman- de krachtige roeier Boudewijn Röel, die met zijn team een bronzen plak had veroverd.

Er was veel informatie omtrent onder meer verenigingszaken als werken met vrijwilligers, verkrijgen van sponsoring en subsidies etc. Er werd tussendoor ook nog enige verenigingen in het zonnetje gezet.

Na afloop was er nog gelegenheid om met enkele workshop presentatoren te kletsen onder het nuttigen van een netwerkborrel en warme hapjes.
Uw verslaggever was aanwezig namens een denksport stichting en als organisator van het jaarlijkse Leiden Chess Tournament. Het bleek enorm nuttig om erbij te zijn geweest. Bent u eveneens verenigingsbestuurder? Zorg dan dat je er volgend jaar bij bent!

(Jan Bey).

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.