Ramses Sjaffies weer aan kop..

DartsSinterklaas is in het land, maar de eredivisiedarters van de DBBR hebben daar geen boodschap aan. In hun jacht op de punten wordt niet gelet op dit soort zaken, maar wordt de concentratie puur gericht op hun wedstrijden. En speelronde tien herbergt een prachtig programma. Waren we in ronde negen al verwend met wat leuke wedstrijden, die bijna allemaal een belang hadden; in week tien is dat niet veel anders. Een overzicht van het programma:

 

Enblock- ‘t Uilenest:
De Lissenaren haalden in knappe zege weg uit Paul’s Darthuis ten koste van Shanghai. Echter een garantie voor het behoud van het eredivisieschap geeft dit uiteraard in dit stadium nog niet. De Uiltjes moesten noodgedwongen in de wachtkamer deze week. Daardoor zijn zij de aansluiting voor eventjes kwijt. Ervaring kan in deze wedstrijd weleens de doorslag geven…

Wels Angels-Crazy House:
De Noordwijkers hebben het moeilijk dit seizoen en dat is niet vreemd te noemen. Komende vanuit de eerste divisie weet je dat het een lastige klus is om je te meten met de top van de eredivisie. Dat is wekelijks meetbaar. Crazy House weerde zich vorige week kranig tegen Tav Point, maar ging met de kleinst mogelijke nederlaag naar huis. Voor hen nu een uitgelezen kans op revanche…

Double One Madness – De Bulls:
De Vennepers komen vol vertrouwen richting Café ‘t Veen om de confrontatie aan te gaan met het onderaan staande DOM. Die kregen een flinke tik vorige week in de LDV van De Vrienden en voor hen is het zaak om zo snel mogelijk hiervan te herstellen. Al is het alleen maar om de tweede helft van het seizoen niet helemaal kansloos in te gaan. Tough job, but someone’s got to do it…

United-Dartdogs:
Het thuisteam gunde zichzelf een weekje rust, maar de vraag is of dit het team uit de Haagse Stal goed heeft gedaan. De Dartdogs werden aangelijnd door de Sjaffies en kregen weinig tot geen ruimte tot grootse resultaten. Verwachting is dat de meeste punten thuis blijven, maar in hoeverre werkt het gemis aan competitie door bij de Leidenaren? Dat is de grootste vraag die iedereen bezighoudt…

Happy Showtime Hogewoerd – Shanghai:
Twee teams die werden getrakteerd op een nederlaag waarop op voorhand niet gerekend was. Vooral de druen in Nieuw Vennep kwam voor HSH hard aan. Shanghai verslikte zich in Enblock en moet zich gaan herpakken. De fatale plaats elf wordt nu door hen ingenomen en dat is de plaats waar je liever niet staat aan het einde van de competitie. De verschillen in die regionen zijn echter klein…

V1- De Vrienden:
Opnieuw een thuiswedstrijd voor de Voorschotenaren, die met gemengde gevoelens zullen terugkijken op hun verrichtingen van vorige week. Het gaatje met directe concurrent Wels Angels kon niet gemaakt worden vanwege het gelijke spel. De Vrienden stoomt door richting de ereplaatsen en kan op enkele kilometers van het thuishonk opnieuw punten gaan sprokkelen. Maar lukt dat ook?

Ramses Sjaffies – Tav Point:
De Veenders staan weer aan kop na een eclantante zege in Noordwijkerhout vorige week. United kwam echter niet in actie, dus die kan nog roet in het eten gooien. Voor Tav Point de eerste echte testcase tegen “de grote twee” Ramses Sjaffies en United en dat in vier dagen tijd! Het zou zomaar kunnen dat de ambities van de Lissenaren in een kort tijdsbestek zo de prullenbak in kunnen voor een jaar. Zij zijn echter nog ongeslagen en ook zo’n reeks geeft vertrouwen. De kraker tussen de koploper en directe volger (op slechts een punt achterstand) Houdt de kampioen zijn voorsprong of breidt zich dit uit óf nemen de Lissenaren de leiding weer in handen? Het zal gezellig druk worden in De Pepersteeg…

André van der Voort

 

Eredivisie (DBBR)

48 De Bulls Happy showtime Hogewoerd 8-2
48 Dartdogs Ramses Sjaffies 2-8
48 Vrienden,De Double One Madness 9-1
48 Shanghai Enblock 4-6
48 Tav Point Crazy House 6-4
48 V 1 Wels Angels 5-5
49 Enblock ‘t Uilenest 4-6
49 Wels Angels Crazy House 3-7

 

pos team gesp gew. verl. punten strafp. gem. status
1 Ramses Sjaffies 9 8 1 67 7.44
2 Tav Point 9 9 0 66 7.33
3 United 8 7 1 59 7.38
4 Crazy House 10 6 4 55 5.50
5 Vrienden,De 9 7 2 51 5.67
6 ‘t Uilenest 9 6 3 50 5.56
7 De Bulls 9 5 4 46 5.11
8 Enblock 10 5 5 45 4.50
9 Dartdogs 9 5 4 42 4.67
10 Happy showtime Hogewoerd 9 5 4 41 4.56
11 Shanghai 9 5 4 40 4.44
12 Wels Angels 10 2 8 31 3.10
13 V 1 9 2 7 29 3.22
14 Double One Madness 9 1 8 18 2.00
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.