Einde zegereeks topteam BCO-Alpha Advocaten

driebanden625Oegstgeest – De dubbele ontmoeting op zaterdag 30 november tegen HWA Alblasserdam eindigde in twee keer verlies met 2-4. De eerste librepartij (250) tussen Ben Duivenvoorde en J.v.d.Zalm had een goede kant waarin ieder series van 56 en 151 scoorde. Door het belang van de winst was er ook een mindere kant (veel beurten) waarin Duivenvoorde na 15 beurten aan de goede kant bleef. De tweede partij werd echter revanche voor Van der Zalm in zeven beurten en bleef Duivenvoorde ver achter. In het bandstoten (75) ging de eerste partijwinst naar J. de Bruin (HWA) ten koste van Paul Witteman. In de tweede partij wist Witteman op fantastische wijze een achterstand van 30 punten ongedaan te maken en wist na een spannende slotfase in de 24e beurt de winst te pakken waarbij De Bruin op “en nog één achterbleef.

Cruciaal werden de partijen kader 47/2 (175) waar Ronald Filippo in zijn eerste partij direct een fraaie serie van 103 caramboles scoorde. De ervaren tegenstander R. v.Kooten liet zich niet van de wijs brengen en met 41 gevolgd door 78 in beurt acht incasseerde hij de partij- en de eerste matchwinst. Ook de tweede kaderpartij gaf weer mooi spel te zien. Na 106-109 in drie beurten maakte Van Kooten de minste foutjes en kon hij nu na negen beurten de winst compleet maken. Ondanks het verlies neemt het team nog een vierde plaats in en zal op 7 december gestreden worden in Rosmalen tegen De Hazelaar.

Ben Duivenvoorde

 

BCO Alpha Advocaten handhaaft koppositie (bericht 18 november)

Almere – Zaterdag 16 november bezocht het topteam van BCO het team van Almere met als doelstelling hun koppositie te handhaven. Dit was geen eenvoudige opgave, omdat de eerste confrontatie al verloren ging. Ben Duivenvoorde had geen macht in het libre en zag Vreekamp in een matige partij de punten binnen halen.

Freek Ottenhof herstelde het evenwicht in een degelijke partij kader 47/2 tegen S.Damen maar Paul Witteman werd in het slot van de bandstootpartij voorbij gegaan door G. v. Beek waardoor de eerste winst (4-2) voor Almere was. In de tweede confrontatie was Vreekamp weer te sterk voor Duivenvoorde, maar was het nu Witteman die in een prima partij (13 beurten) de stand in balans bracht. De bal lag nu bij Ottenhof die aanvankelijk een grote voorsprong (92-14 in 4 beurten) had genomen. De automatismen blokkeerden echter en door series van 51 en 35 kwam Damen weer terug in de strijd. Na een spannende slotfase wist Ottenhof toch als eerste te finishen en doordat Damen niet gelijk maakte waren de partij- en matchpunten nu voor BCO. Op zaterdag 23 november zal in en tegen Arnhem weer het uiterste gevraagd worden om hun koppositie te handhaven.

Ben Duivenvoorde.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.