Wim den Heijer districtskampioen driebanden

driebanden625

Wim den Heijer districtskampioen driebanden klein 1e klasse

In het weekeinde van 10-13 oktober vond onder leiding van Bolwerk’81 in café Bert te Haarlem de strijd plaats om het kampioenschap van de Duinstreek in het driebanden 1e klasse. De ontknoping viel vroeger dan gepland, maar de kwaliteit van de partijen vergoedde veel.

De eerste avond waren het Boogaard, Den Heijer en Keijzers die zich in de kijker speelden. Boogaard door winst in 27 beurten en Keijzers door winst in 28 beurten maar met Den Heijer op 29 caramboles. In de tweede ronde werd de klassering bevestigd waaronder nu een eerste plaats van Ben de Graaf, maar in de derde ronde werden de koplopers beentje gelicht. Van Leeuwen won in slechts 27 beurten van De Graaf en Duivenvoorde pakte de punten van Boogaard en werd de strijd weer open. De koplopers bleven in de volgende ronden aan de winnende hand maar Boogaard, Duivenvoorde en Van Leeuwen haakten af (allen vier punten) waardoor na de vijfde ronde duidelijk werd dat de titelstrijd zou gaan tussen Keijzers, Den Heijer en De Graaf (allen acht punten).

In de partij Wim den Heijer-Ben de Graaf sloeg Den Heijer toe met een geweldige serie van 9 waarmee hij een beslissende voorsprong nam en in slechts 30 beurten de winst binnenhaalde. Doordat Duivenvoorde terzelfder tijd de kampioenskansen van voorzitter Hans Keijzers in rook liet vervliegen, was Den Heijer door zijn moyenne bijna niet meer van de titel af te houden. Hofland begon ook los te komen en won in een goede partij van Van Beelen en door ook in de laatste ronde Van Leeuwen achter zich te laten, klom hij naar de vijfde plaats in de eindrangschikking. Van Beelen (achtste plaats) kon geen potten breken in deze finale en was zelfs in de laatste ronde nog slachtoffer van Duivenvoorde die door de kortste partij van de finale (26 beurten) opklom naar de vierde plek. Boogaard bleek zijn vorm van de eerste avond geenszins vast te kunnen houden (zesde plaats) en moest in de zevende ronde het hoofd buigen voor de prima spelende Wim den Heijer die daarmee zijn kampioenschap extra glans gaf. Ben de Graaf wist tenslotte de strijd om de tweede plek in zijn voordeel te beslissen ten koste van Hans Keijzers (derde plaats).

Piet Klompmaker huldigde de kampioen en memoreerde nog dat het spelen van de finale van deze klasse voortaan in een locatie met vier tafels zal gaan plaats vinden. Ook werden de spelers namens de vereniging Bolwerk in de bloemen gezet. Ben Duivenvoorde bedankte namens de spelers de lokaliteit, vereniging met wedstrijdleiders Richard en Rob en arbiters, voor hun verzorging en medewerking en het publiek voor de belangstelling. Terugkijkend een geslaagde finale met goed spel op goed materiaal.

Eindstand districtskampioenschap driebanden klein 1e klasse

Nr

Naam

MP

Car

Brt

Moy

HS

Partijmoy.

1

W. den Heijer

12

209

260

0,803

9

1,000

2

B. de Graaf

10

184

289

0,636

7

0,909

3

H. keijzers

8

200

289

0,692

7

1,071

4

B. Duivenvoorde

8

195

315

0,619

5

1,153

5

J. Hofland

6

190

320

0,593

5

0,731

6

A. Boogaard

6

165

284

0,580

6

1,111

7

R. van Leeuwen

4

159

305

0,521

5

1,111

8

T. van Beelen

2

113

254

0,444

4

0,652

Ben Duivenvoorde

&&&

BCO met winst terug uit Noord-Holland

Waar aanvankelijk nog tegenop werd gezien, werd een maximale overwinning behaald in het Noord Hollandse ‘t Veld op het team BCS/Meilink (Landelijke kadercompetitie KNBB).

Jos Kerkman (150) speelde een sterke partij tegen R.Kok (150). Beide spelers waren aan elkaar gewaagd, maar Kerkman was degene die na slechts tien beurten met een beslissende slotserie de eerste winst voor BCO kon vastleggen. Peter Walgreen (130) had deze avond weinig subtiliteit in huis, maar bleef wel goed aan tafel. Tegenstander H.Beers (130) kon alleen toekijken hoe het hele oppervlak van het biljart door Walgreen werd benut en in twaalf beurten door hem de finish werd bereikt. Voorsprong 4-0.

Wilfred Wijnnobel (160) en Pieter v.d. Geest (230) waren beide niet bij machte het gewenste kaderspel te laten zien. Wijnnobel slaagde er echter beter in om toch de regie in handen te houden en met regelmatige scores wist hij afstand te nemen. V.d. Geest moest toezien hoe Wijnnobel na twaalf beurten de partijpunten kon incasseren en zo de overwinning van BCO een feit maakte. Ben Duivenvoorde (160) ging slechts met 1 van acquit tegen K.Klijbroek (300) die een serie van 56 liet noteren. Gelukkig wist Duivenvoorde met een reeks van 51 zien dat hij niet voor zijn teamgenoten wilde onderdoen. Met een mix van enkele onnodige missers en nuttige series, wist Duivenvoorde in de veertiende beurt een slotserie te maken van 34 en zo de winst voor BCO maximaal te maken: 8-0!

Woensdag 16 oktober is de thuiswedstrijd in het biljartcentrum Oegstgeest tegen De Bun.

Ben Duivenvoorde.

&&&

Pijnlijk verlies in de beker voor BCO/Puzzlingworld.nl
In de tweede bekerronde trad BCO/Puzzlingworld.nl in Haarlem aan tegen Koetshuys 2. Dit team speelt een divisie lager waardoor op papier gewonnen zou moeten worden.
De tegenstander van Hans de Bruin, Ton Hollenberg, vloog uit de startblokken met setwinst (15 punten) in 13 beurten. De tweede set liet de Bruin een goede kans op setwinst liggen, die gelijk werd afgestraft. De derde set ging wel naar de Bruin, maar de eerste partijpunten waren verloren.
Wim van Zalm verloor in een tegenvallende eerste set nipt van Loes Schilder. Na winst voor van Zalm in de tweede set was de derde set beslissend voor de partijpunten. Schilder herpakte zich en haalde met een duidelijke setwinst de partijpunten binnen.
Zowel Bob van Ingen Schenau als René van der Zwet stonden voor de taak om nu met duidelijke cijfers te winnen. Van Ingen Schenau trof een goed spelende Wilfried Post tegenover zich. Van Ingen Schenau hield echter het hoofd koel en pakte zowel de eerste als de tweede set. De laatste set wist Post echter in 19 beurten binnen te halen.
In de beslissende partij van René van der Zwet ging de eerste set nipt verloren, waardoor het team al aan een zijden draad hing. De tweede set nam van der Zwet een duidelijke voorsprong, maar het lukte maar niet om de set uit te maken. Tegenstander Maurice Oru herpakte zich en won alsnog de set en daarmee ook de teamoverwinning. Een verdiende overwinning waarbij alle spelers van Koetshuys 2 boven hun gebruikelijke gemiddelde speelden.
In de wetenschap dat in de volgende ronde tegen de Nederlands kampioen Dallinga (met Caudron, Leppens, de Bruijn en Hofman!) gespeeld zou worden, zijn de druiven erg zuur voor BCO/Puzzlingworld.nl.
Donderdag 17 oktober is de belangrijke uitwedstrijd voor de competitie tegen Albert Heijn van Rijn uit Hilversum.
Paul Witteman.
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.