Eerste winst biljartteam BCO-Van der Luyt

Biljarten-BCO-200Hieronder een selectie van de start in het kader-, topteam als de competitie in het driebanden.

Kaderspelers biljartteam BCO-Van der Luyt Selfstorage pakken eerste winst

Oegstgeest – Na twee nederlagen werd op 25 september winst geboekt tegen Velsen/Bakkerij Ketels. Ronald Filippo (240) creëerde al snel afstand door een serie van 86. Tegenstander Peereboom (230) kon hier niets tegenover stellen en in de zevende beurt werd met een slotserie van 61 de eerste partijwinst binnengehaald. Ben Duivenvoorde (160) ging ook snel van start (na twee beurten 111-21) maar had daarna nog veel beurten nodig om te finishen. Opponent H.Smit (200) kon geen vuist maken en na twaalf beurten was de stand nu 4-0 voor BCO.

BCO-zaalWilfred Wijnnobel (160) ging tegen A.Ketels (120) aanvankelijk nog gelijk op met 102-88 in zeven beurten. Hij kon echter niet voorkomen dat Ketels in de elfde beurt de aansluitende partijpunten binnenhaalde: 4-2. Inmiddels was Jos Kerkman (150) in een moeizame partij verwikkeld tegen P.Oskam (110). Pas in beurt 12 kon hij met een serie van 49 afstand nemen en wist dit vast te houden. In de zestiende beurt maakte hij de laatste en winnende carambole en daarmee ook de matchwinst van 6-2. De volgende ontmoeting is op vrijdag 4 oktober in en tegen Almere (een van de koplopers).

Ben Duivenvoorde

BCO/Puzzlingworld.nl blijft winnen
Oegstgeest- De driebanders van BCO/Puzzlingworld.nl speelden hun 3e competitiewedstrijd thuis in Oegstgeest tegen Veldman-Witte.nl. Bob van Ingen Schenau ging gelijk met 4 van acquit. Als een razende bleef hij doorgaan met scoren. Binnen het uur liet hij tegenstander John Bottelier verbouwereerd achter met slechts 10 punten na 31 beurten. Het sublieme moyenne van 1,129 voor van Ingen Schenau betekent de tot nog toe beste prestatie van deze competitie!
Op de andere tafel verliep de partij een stuk minder soepel. Een heel lange partij om erg kort over te zijn; winst voor Wim van Zalm tegen Henk Vermanen in 84 beurten. Met de 4-0 tussenstand was alvast 1 matchpunt binnen. De grootste troef van Veldman-Witte.nl moest echter nog spelen. De gelouterde kopman Frans van Schaik is de huidige nummer 8 van Nederland en verliest zelden een wedstrijd in deze divisie. Van Schaik begon frequent scorend aan de partij. BCO kopman Hans de Bruin bleef echter goed in het spoor. Na 18 beurten was de tussenstand 20-15 voor van Schaik. Beide spelers hielden dit niveau daarna niet vol. Het gaatje in de score dat van Schaik in het begin had gemaakt, kon niet door de Bruin worden goedgemaakt. Na 42 beurten was de winst met 35 tegen 28 voor van Schaik.
Bijna gelijktijdig eindigde de partij tussen Paul Witteman en Michiel Mons. Witteman had een uitstekende start en nam snel afstand van zijn tegenstander. Na de pauze volgde een korte onderbreking van de productie, maar dat duurde niet lang. Na 32 beurten (moyenne 0,938) was de winst overtuigend binnengehaald met 30 tegen 12.
Hiermee behaalde BCO/Puzzlingworld.nl de derde 6-2 overwinning op rij! Volgende week woensdag speelt het team thuis in Oegstgeest voor de beker tegen Rietlander 1 uit Spijkenisse.

 

Paul Witteman.

Biljarters van BCO-Topteam Alpha Advocaten pakt volle winst

Oegstgeest – Door het vervallen van een eerste ontmoeting konden de mannen van Alpha Advocaten pas op 21 september beginnen aan de competitie op de matchtafel. Team Zaal Verploegen was de tegenstander. Ben Duivenvoorde moest in het libre (250) het gaspedaal stevig indrukken en ingedrukt houden om Sjef Janssen bij te halen die sterk van acquit was gegaan met 105 caramboles. Met drie knappe series van achtereenvolgens 115, 97 en 38 wist Ben in slechts vier beurten de partij naar zich toe trekken. Op de andere tafel was Ronald Filippo verwikkeld in een moeizame partij in het kader 47/2 (175) tegen ‘good old’ Rini Megens. Megens kwam amper aan biljarten toe en Ronald kreeg steeds minder vertrouwen door de posities die Megens voorschotelde. Toch winst in de vijftiende beurt betekende direct ook winst in de eerste ontmoeting tussen beide teams. Freek Ottenhof maakte het karwei en de dus een 100% score voor het team af door Theo Derksen te verslaan. Het bandstoten (75) werd met mooi en degelijke spel in 16 beurten afgerond.

In de tweede omloop probeerde Filippo zijn ‘kop’ er beter bij te houden. Dit lukte met name in de tiende en laatste beurt waarmee hij door een serie van 70 caramboles de partij winnend afsloot. Een 2-0 voorsprong gaf het vertrouwen om het karwei te klaren. Duivenvoorde leek knap op weg te zijn ondanks dat er relatief gezien al veel beurten verstreken waren. In beurt 9 stokte een serie met nog maar 46 punten van de eindstreep. Tegenstander Sjef Janssen realiseerde zich heel goed dat dit zijn laatste kans zou zijn op een goed resultaat. Deze benutte hij dan ook en ‘tikte’ de partij uit met een serie van 180 caramboles. Op de ander tafel verdedigde Ottenhof een in een vroeg stadium gerealiseerde voorsprong van circa 20 caramboles. De rode bal kwam stijf in de hoek te liggen en Freek toonde daar zijn jarenlange Eredivisie ervaring en wedstrijdmentaliteit. De tegenstander brak en stootte de rode bal uit de hoek waarna Freek zijn voorsprong verder kon uitbouwen. Deze situatie herhaalde zich nog een keer in de partij en Theo Derksen zijn verzet was nu definitief gebroken en ging de winst naar het BCO-team.

6-0 en 4-2 winst is een uitstekend begin in de competitie voor Topteam Alpha Advocaten. Op 5 oktober speelt het team bij Onder Ons in Beverwijk zijn tweede wedstrijd.

Ben Duivenvoorde

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.