Spannende slotfase in Promotieklasse

In de regionale promotieklasse van de Leidse Schaakbond is een erg spannende fase van de competitie aangebroken. Het vorig jaar uit de landelijke competitie (KNSB) gedegradeerde Philidor Leiden 2 wil dit in één seizoen weer ongedaan maken. De Philidor reserves zijn goed op weg daarmee en gaan na de zevende speelronde nog altijd fier aan de leiding. In die ronde werd het altijd gevaarlijke uitduel tegen AAS 2 met een score van 2½-5½ resoluut aan de Leidse zegekar gebonden. Het duel in ronde 8 tussen Philidor 2 en Leithen 1 zal van doorslaggevende betekenis gaan worden.

Nummer drie in de stand – Voorschoten 2 – heeft een wedstrijd meer gespeeld en is daardoor reeds kansloos voor de titel en promotieplaats naar de landelijke competitie. Onderin ook nog wel even spannend voor de degradatieplekken.

(JB)

Ronde 7
ma 5 maart Philidor 3 Voorschoten 2 1.5 6.5
di 6 maart Leithen 1 Voorschoten 3 4 4
vr 9 maart LSG 6 De Zwarte Pion 1 2 6
vr 9 maart AAS 2 Philidor 2 2.5 5.5

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.