BCO verliest derby tegen De Engel

Noordwijk – De strijd om een gunstige voortzetting voor een play-off-plek werd duidelijk in het voordeel van De Engel beslist. L. Opstal (200) was direct sterk op dreef tegen Ben Duivenvoorde (160) die op geen enkele wijze in zijn spel  kon komen. Met een prima partij van slechts zeven beurten incasseerde Opstal de eerste punten voor De Engel.

Jos Kerkman (130) en Fr.Duivenvoorde (110) vochten in een matige partij om de winst. Kerkman leek in de slotfase nog voor een verrassing te zorgen doch zijn serie strandde op 31 en een beurt later was het Duivenvoorde die de partij winnend afsloot; 4-0 voor De Engel.

Danny Kind (140) miste van acquit tegen E. van Dijk (110) en daarna was er  in iedere beurt een score. De hoogten vielen echter tegen en waren van Van Dijk net iets hoger dan die van Kind. Na 12 beurten was Van Dijk dan ook de winnaar en ging de aandacht naar Wilfred Wijnnobel (160) tegen C. Juffermans (140) of “de eer nog gered” kon worden. Juffermans leek na een serie van 60 de buit al binnen te hebben (124 – 51 in de achtste beurt) doch verzaakte door te pakken. Wijnnobel greep zijn onverwachte kansen en na o.a. een serie van 59 hadden beide spelers de finish in zicht. Het werd in de 16e beurt een remise en dus één partijpunt als kleine troost voor het BCO-team.

Volgende wedstrijd pas op 21 februari in Oegstgeest tegen Velsen/Ketels.

Ben Duivenvoorde.

&&&
Opnieuw remise voor kadristen BCO (27 jan.)

Den Haag – 24 januari 2018. Waar vooraf op meer was gerekend, mocht het BCO-team nu nog tevreden zijn met een gelijkspel tegen het team van Samonda.

Jos  Kerkman (130) was van meet af goed op dreef tegen E. v. Silfhout (110). Met in iedere beurt een redelijke serie was met 116 caramboles na acht beurten de finish al in zicht. In beurt elf werd de winst gerealiseerd en ging de aandacht naar Ben Duivenvoorde (160) die al snel op achterstand werd gezet door H. v. Campenhout 140). Duivenvoorde kreeg nu echter ook het juiste ritme en met series van 23 en 82 waren de rollen omgedraaid (142-93). In de negende beurt had Duivenvoorde zijn aantal en zag hij Van Campenhout in de nabeurt stranden op 124 waardoor de tussenstand 4-0 voor BCO werd.

Wilfred Wijnnobel (160) had totaal geen ‘feeling’ deze avond en zag H. Verschoor (110) in 15 beurten de partijpunten voor Samonda binnen halen.
Danny kind (140) speelde een goede partij doch kon niet op tegen de secuur spelende R. Verschoor (110). Een moyenne van ruim dertien bleek  na zeven beurten tekort om de ruim vijftien gemiddeld van Verschoor van de winst af te houden.

Door de eindstand van 4-4  blijft BCO in de middenmoot. Op maandag 29 januari de “streekderby” tegen De Engel in Noordwijk.

Ben Duivenvoorde.

&&&

Biljarters BCO remise tegen Almere (19 jan.)

Oegstgeest – 17 januari 2018. Na sterk gespeelde partijen gingen beide kaderteams met vier punten naar huis. Jos Kerkman (130) leek, na een serie van 47, al vlot de winst binnen te halen tegen H. Walraven (110). Na de arbiterswissel nam Walraven echter het stokje over en was hij degene die ging scoren.

Kerkman wist echter nog net op tijd zijn voorsprong uit te buiten en haalde in de 18e beurt de eerste punten binnen. Danny Kind (140) had ook het initiatief tegen D. van ’t Hof (110) met o.a. een serie van 51. Hierna nam ’t Hof de regie in handen en met series van 40 en 49 was hij in 7 beurten uit en trok zo de stand weer gelijk.

Ben Duivenvoorde (160) zag tegenstander M. Vreekamp (220) al vroeg een serie van 33 maken. Door reeksen van 40 en 52 nam Duivenvoorde echter het voortouw en bleef nu steeds de bovenliggende partij. Goed gecontroleerd en secuur scorend realiseerde hij de winst na 8 beurten en was de stand 4-2.

Ook de partij Wilfred Wijnnobel (160) tegen R. v. Aerle (150) kenmerkte zich door fraai spel en mooie series. Wijnnobel zette de toon met 43 maar Van Aerle liet zich niet imponeren en scoorde met achtereenvolgend 21, 32 en 31 de partij in de achtste beurt uit. Wijnnobel bleef na de nabeurt op 115,was het pleit beslecht, de winst voor Almere en de uitslag 4-4. Met het gelijke spel blijven beide teams in de middenmoot.  BCO speelt 24 januari in Den Haag tegen Samonda.

Ben Duivenvoorde.

&&&

Puntendeling voor kaderteam BCO (13 jan)

Bussum – Op vrijdag 12 januari 2018 was het de eerste wedstrijd van de tweede helft van de competitie tegen OGB Bussum. Het betekende ook spelen op net gelegde nieuwe lakens hetgeen bij de een beter uitpakte dan de ander.

Wilfred Wijnnobel (160) kreeg er absoluut geen vat op moest en zag machteloos toe hoe R. de Bruin (130) na 14 beurten de eerste winst voor OGB behaalde. Ben Duivenvoorde (160) had iets meer grip en o.a. dankzij een serie van 52 tegen P. Zepeda (160) wist hij, ook in 14 beurten, de stand weer gelijk te trekken (2-2).

Jos Kerkman had goed opgelet in de eerste ronde en bleef goed geconcentreerd en voorzichtig spelen tegen M. Veerman (110). Dankzij series van 33 en 40 zorgde hij voor een ruime voorsprong en speelde zijn partij in beurt 10 uit en zorgde zo voor een 4-2 voorsprong.

Danny Kind (140) had inmiddels een slechte start tegen R. Out (130). Out echter bleef goede series produceren en Kind kon hier pas in de slotfase een serie van 49 tegenover stellen. Dit was echter ruim tekort en na 16 beurten ging de winst naar OGB, waardoor een gelijk spel (4-4) het resultaat werd.
BCO blijft zo op een vijfde plek in de poule en speelt woensdag 16 januari in het Biljartcentrum Oegstgeest tegen sterke team van Almere ’83. Aanvang 19.30 uur.

Ben Duivenvoorde.

&&&

Kadristen BCO door matchwinst nog in “het linker rijtje” (30 nov.)

Oegstgeest – Op de laatste woensdag van november werd het Horna-team ontvangen en bleven de kadristen van BCO met een 6-2 zege aan de goede kant van de score.

De kersverse driebanden kampioen van de regio Ben Duivenvoorde (160) is eveneens een goede kadrist, maar speelde geen geweldige partij. Echter zag hij dat zijn tegenstander W. Heida (220) ook geen potten kon breken. In de twaalfde beurt kon Duivenvoorde alsnog winnend afsluiten.

Op de andere tafel ging het aanvankelijk gelijk op (na zes beurten 91-97) tussen Danny Kind (150) en R. Boon (220). Met series van 30 en 29 in beurt acht en negen stelde Kind de overwinning veilig en was de tussenstand 4-0.

In de tweede ronde had Wilfred Wijnnobel (150) geen grip op het spel in tegenstelling tot zijn opponent W. Ooteman (160). Met regelmatige series van rond de twintig bereikte Ooteman de finish na negen beurten en was de stand 4-2.

Inmiddels was Jos Kerkman (110) geconfronteerd met een serie van 59 van E. v.. Steen (110). Maar ook nu maakte Kerkman zijn reputatie als vechter waar. Secuur spelend maakte hij gebruik van de inzinking van Van der Steen en met series van 24 en 39 besloot hij zijn partij. In deze tiende beurt had Van der Steen nog de nabeurt doch van de benodigde 15 caramboles scoorde hij slechts 3 punten en was de overwinning voor BCO met 6-2.

Op 13 december de laatste wedstrijd van het jaar tegen De Musketiers in Zaandam.

Ben Duivenvoorde.

&&&

Kaderteam BCO maximaal onderuit tegen koploper (24 nov.)

Warmenhuizen – Afgelopen woensdag 22 november jl. moest door het kaderteam van BCO (Oegstgeest) geprobeerd worden de ruime voorsprong van  koploper BCS ongedaan te maken. Echter het tegendeel gebeurde. De spelers van BCS lieten duidelijk zien waarom zij die koppositie hebben veroverd.

Jos Kerkman (110) zag R. Kok (140) in slechts zeven beurten de winst pakken en invaller Patrick Leers (120) kreeg ook slechts zeven beurten tegen J. Roelands (160).

Wilfred Wijnnobel (150) kreeg één beurt meer, maar kwam veel tekort tegen P. v.d. Geest (270). Ook de kopman voor deze gelegenheid Danny Kind (108) redde het niet tegen K. Klijbroek (200). Na 14 beurten was het pleit beslecht en was 0-8 het resultaat.
BCO staat nu vijfde in de poule en speelt woensdag 29 november thuis tegen Horna.

Ben Duivenvoorde.

&&&

Kadristen BCO verliezen de strijd om runner-up positie (17 nov.)

Oegstgeest – Half november streden de BCO kadristen om de tweede plaats te kunnen handhaven tegen GBC uit Den Haag. Aan het einde van de avond was het BCO-team echter blij met de moeizaam veroverde twee partijpunten (2-6).

Ben Duivenvoorde en W. v. Deventer (beide 160) speelden een matige partij. Van Deventer maakte dit goed door het maken van een serie van 64 en liet Duivenvoorde hierdoor ruim achter zich en beklonk in de tiende beurt de partijwinst.

Danny Kind zag een secuur spelende H. de Jager (beide 150) tegenover zich. Ondanks zijn redelijke moyenne van ruim 12 moest hij lijdzaam toezien hoe De Jager – in slechts vijf beurten – finishte en de stand 0-4 bracht.

In de tweede omloop hadden Wilfred Wijnnobel (150) en R. Pot (140) een moeizame start. In beurt zes bracht Wijnnobel de ommekeer met een serie van 50. Pot pikte echter goed op, hij reageerde met een serie van 61 en ging twee beurten later met serie 34 winnend uit.

Ook in de andere partij leek het voor BCO slecht af te lopen. Nadat zowel Jos Kerkman als J. Bodaan (beide 110) moeite hadden echt series te maken, was het Bodaan die dankzij een serie van 40 na negen beurten op een 90-34 voorsprong stond. Kerkman liet nu zijn mentale kracht zien en met een serie van 36 direct gevolgd door een slotserie van 20 wist hij de partij toch nog in winst om te zetten en zo de eer van BCO te redden.

 Vrijdag 24 november volgt de uitwedstrijd tegen koploper BCS.

Ben Duivenvoorde.

&&&

BCO handhaaft zich in top van het klassement (11 nov)

Castricum – Op 10 november jl. een belangrijke wedstrijd tussen de nummers 3 en 4 van beide teams..
Voor BCO startte invaller Patrick Leers (120) tegen M. Guldemond ( 140) . De start verliep moeizaam en beiden waren op zoek naar het juiste ritme. In de tweede helft van de wedstrijd werd echter wel regelmatig gescoord tot Leers een cruciaal missertje had. Deze kans benutte Guldemond en speelde daarmee in de negende beurt de partij uit (tussenstand 2-0).

Op de andere tafel trok Jos Kerkman vanaf het begin het initiatief naar zich toe tegen R. Daas (beide 110). Hij leek daarmee op weg naar een makkelijke overwinning. Daas produceerde echter een serie van 48 en was de strijd weer open. Kerkman onderkende het gevaar, hervond het overwicht en speelde de partij in beurt acht uit (stand (2-2).

Daarna volgde de wedstrijdpartij Wilfred Wijnnobel (150) tegen M. van Dijk (240). Beide begonnen sterk met openingsseries van respectievelijk 48 en 38 en ging in de strijd gelijk op en leken beide spelers aan elkaar gewaagd. Nadat Van Dijk een paar mindere beurten had wist Wijnnobel dit met compact  spel goed uit te buiten. Met veel zelfvertrouwen speelde hij de partij uit in slechts zeven beurten en bracht de stand daarmee op 2-4 in het voordeel van BCO.

De andere partij was nu voor de kopmannen Danny Kind (150) en V. Veldt (250). Vanaf het begin waren beide spelers niet in goede doen. De normale spelpatronen kwamen er niet en potentiële series werden te snel verloren. Het moeizame spel koste beide spelers veel energie waarbij Kind langzamerhand de mentale overhand kreeg. Regelmatig kleine series scorend wist hij de technisch zeer vaardige Veldt achter zicht te laten en bereikte hij na 13 beurten de eindstreep. Daarmee bracht hij de eindstand op 6-2 voor BCO.

Een uitstekende uitslag in het licht van het sterke en technische vaardige team van Targa. Met één punt voorsprong op de nummers 3 t/m 5 staat BCO nu op de tweede plek. Op woensdag 15 november volgt de thuiswedstrijd tegen GBC uit Den Haag dat op de vierde plaats staat.

Ben Duivenvoorde.

&&&

Kaderteam BCO haalt opnieuw uit met 8-0 (28 0kt)

Oegstgeest – Op de laatste woensdag van oktober werd de strijd aangebonden tegen de (mede) middenmoter KSA. Het werd een onverwachte reclame-avond voor de biljartsport.

Ben Duivenvoorde (160) startte sterk met 91 caramboles in vijf beurten waaronder een fraai gespeelde serie van 49. Tegenstander F. Ottenhof (190 Neokader) kwam nu pas op gang en scoorde een serie van 50. Duivenvoorde werd blijkbaar geïnspireerd want met mooi gecontroleerd spel speelde hij in de zesde beurt zijn partij uit met een serie van 69. Ottenhof liet zien dat hij ook zijn mannetje staat want met een serie van 67 in de nabeurt kwam hij nog op 133 caramboles.

Ook Danny Kind (150) had een goed begin tegen M. Gravemaker (140) met 116 punten in zeven beurten.  Gravemaker kwam nog enigszins terug in de strijd met series van 30 en 31 maar kon niet verhinderen dat Kind in de elfde beurt zijn partij uit maakte en BCO zo op een 4-0 voorsprong zette.

In de partijen hierna werd door iedere speler geweldig goed verzorgd spel geleverd. Jos Kerkman en H. Korenstra (beide 110) hadden met name van acquit af goede series (na twee beurten 45 – 63). Hierna was er een kleine terugval die door Kerkman ongedaan werd gemaakt door een serie van 51 in de zesde beurt. De laatste vijf scoorde hij in de beurt er na en liet hij Korenstra op 79 achter.

Wilfred Wijnnobel (150) zag een sterk spelende D. Pruis (120) een voorsprong nemen (91-73 in zes beurten). Pruis bouwde dit uit met 13 en kreeg zo de finish al in zicht. Wijnnobel was nu duidelijk gewaarschuwd door dat sterke spel en ging gemotiveerd aan de slag. Met goed plaatsingsspel bleef hij net zo lang aan tafel totdat hij met zijn serie van 77 zijn aantal had bereikt.

Al met al een mooie prestatie voor dit kaderteam dat hiermee nu naar de tweede plaats in het klassement sprong. Na een stilstaande week zal op 10 november de uitwedstrijd zijn tegen Targa uit Castricum.

Ben Duivenvoorde

&&&

Kadristen BCO met winst terug uit Santpoort (21 okt)

Santpoort – Na de eclatante 8-0 winst op 18 oktober in eigen huis was er al na twee dagen de volgende wedstrijd tegen Bakkerij Ketels/Velsen in Santpoort. Om het verlies in de beginfase van de competitie goed te maken moest er ook nu weer gewonnen worden.

Jos Kerkman en J. Ripke (beide 110) hadden geen goede controle over het materiaal. Door de strijd om de punten werden ook veel beurten verbruikt. Na 20 beurten eindigde dit duel in een remise (1-1).
Op de andere tafel was het met 76-70 in zeven beurten een gelijk opgaande strijd tussen Wilfred Wijnnobel (150) en H. Koolen (120). Hierna zakte het iets in en was het Wijnnobel die zich beter herstelde. In de veertiende beurt wist Wijnnobel het met een slotserie van 29 de partijpunten de binnen te halen (3-1 voor BCO).

In de volgende ronde was Ben Duivenvoorde (160) beter in zijn doen dan M. Hofland (190). Waar het bij Hofland net niet lukte rolde het voor Duivenvoorde wel goed. Geconcentreerd spelend bleef hij regelmatig produceren en bezegelde de winst in de twaalfde beurt (5-1 voor BCO).

Inmiddels was op de andere tafel A. Ketels (140) zijn goede vorm aan het bevestigen tegen Danny Kind (150).  Na vier mindere beurten overdonderde Ketels zijn tegenstander met beurten van 35, 54, een nul en een slotserie van 39 in beurt acht. Hij beperkte hiermee het verlies van Velsen en bleef zo BCO voor op de ranglijst.

Na deze goede week was BCO van de elfde naar de zevende plaats opgeklommen en wordt uitgekeken naar de volgende thuiswedstrijd op woensdag 25 oktober in het Biljartcentrum (aanvang 19.30) tegen het op gelijke hoogte staande KSA (beide met 20 punten).

Ben Duivenvoorde.

&&&

Knap herstel van BCO-kaderteam met 8-0 winst (19 okt)

Oegstgeest – Op 18 oktober was de inhaalwedstrijd tegen het Haagse Samonda. Wellicht dat de fantastische ambiance zijn werk deed, maar in het gezelschap van biljarters op alle twaalf biljarts in het Biljartcentrum was het team van BCO eindelijk goed op dreef.

Ben Duivenvoorde (160-57/2) ondervond weinig tegenstand van H. v. Campenhout (160-38/2). Met een serie van 54 in de tweede beurt zette Duivenvoorde de toon. Een slotserie van 30 in beurt negen betekende een goed moyenne en de eerste partijpunten.

Danny Kind (150) kwam met series van o.a. 32 en 34 na zeven beurten al op een 104-50 voorsprong tegen R. Verschoor (120). Na een kleine stagnatie speelde Kind in de dertiende beurt zijn partij met een serie van 26 uit en had BCO een 4-0 voorsprong. In de tweede omloop was de start van de partij Jos Kerkman – E. van Silfhout (beide 110) moeizaam. Met een serie van 28 brak Kerkman de ban.  In de slotfase werd zijn reeks van 27 door Van Silfhout nog beantwoord met 25 doch in de twaalfde beurt beslechtte Kerkman de strijd met een slotserie van 23.

BCO-invaller Patrick Leers (120) én opponent H. Verschoor (120) bleken beide wat startproblemen te hebben. Bij Leers was dit met een serie van 32 in de zesde beurt voorbij. Verschoor produceerde pas in beurt 10 en 11 series van respectievelijk 24 en 20, maar zag directe reacties van Leers met 20 en 24 waarmee hij ook zijn partij uit wist te maken. Een maximale winst van 8-0 geeft na drie nederlagen weer moed. De volgende thuiswedstrijd is op woensdag 25 oktober in het Biljartcentrum (aanvang 19.30).

Ben Duivenvoorde

&&&

Gemengde gevoelens voor kadristen BCO na 5-3 nederlaag (2 okt)

Almere – De laatste wedstrijd in september in en tegen Almere kende vele verrassingen met in het begin al vuurwerk.

Jos Kerkman (110) zag D. van ’t Hof (120) in slechts vier beurten de finish bereiken en zo de eerste partijpunten voor Almere binnen halen. Deze prestatie werd nog verbeterd, maar nu door BCO-er Wilfred Wijnnobel.
Tegen R. van Aerle (140) produceerde Wijnnobel met fraai spel reeksen van 23, 69 en 58 waarmee hij zijn aantal van 150 in slechts drie beurten uit maakte, moyenne 50. De stand werd hierdoor ook weer gelijk getrokken (2-2).

Tussentijds was Ben Duivenvoorde (160) in een moeizame strijd gewikkeld tegen R. v. Garderen (350). Na een aanvankelijke goede start wilde het voor beide spelers niet zo vlotten en regen de beurten zich aaneen. Het venijn zat in de staart want in de 18e beurt produceerde Van Garderen een serie van 93 waarmee hij zijn partij uit maakte. Duivenvoorde nam hier echter geen genoegen mee en wist in de nabeurt zijn ontbrekende 37 caramboles te scoren en zo nog een remise te behalen; stand nu 3-3. Danny Kind (150) kon het niet bolwerken tegen M. Vreekamp (190) die na een sterke start (35, 28 en 71) in de tiende beurt de partij winnend kon afsluiten en hiermee de winst voor Almere op 5-3 bepaalde.

Woensdag 4 oktober is in Oegstgeest de “Derby” tussen BCO en BV De Engel in het Biljartcentrum Oegstgeest.

Ben Duivenvoorde

&&&

Kadristen BCO openen seizoen met 6-2 verlies (6 sept)

Oegstgeest – Op de eerste maandag van september was in het Biljartcentrum Oegstgeest alles weer in prima staat voor de start van het nieuwe biljartseizoen. Ook de tegenstanders van OGB (Bussum) waren vol goede moed en zagen hun inspanningen beter beloond dan die van BCO.

Zowel Wilfred Wijnnobel (150) als R. Out (120) hadden een slechte start met 17-21 in vijf beurten. Toen begon de motor van Out te draaien en met regelmatige series wist hij in beurt negen zijn partij te beëindigen. Wijnnobel kon hier weinig tegenover stellen en werd de stand dus 0-2. Op de andere tafel was Ben Duivenvoorde (160) in strijd met zichzelf. Het gebrek aan maatgevoel verhinderde het maken van series.

Opponent J. Rodermond (170) slaagde hier wel in en nam een ruime voorsprong. Doordat de score stokte en Duivenvoorde met series van 18 en 39 nu ook de finish in zicht kreeg (beide nog 24 car.) werd het een spannend slot. Rodermond was hierin de gelukkigste en won in 19 beurten; stand 0-4.

In de tweede omloop was Danny Kind (150) het spoor bijster en kon geen tegenstand bieden aan een degelijk spelende R. Bruin (130). Na 12 beurten was het pleit beslecht en 0-6 de tussenstand. De eer werd gelukkig gered door Jos Kerkman (110). Met een goed gespeelde serie van 62 in de achtste beurt zette hij M. Veerman (110) op een achterstand die niet meer werd goed gemaakt. Na tien beurten was Kerkman winnaar en werd de eindstand bepaald op 2-6.

Ben Duivenvoorde

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.