BV De Engel opnieuw verder in de bekercompetitie

De dubbele bekerwedstrijd in Noordwijk, tegen de BV D.O.S. ’71 uit de gemeente Heesch, afgelopen zaterdag 16 december, kende een gedreven team van BV De Engel. Er moest gewonnen worden om door te mogen in de knock-out fase van de bekerwedstrijden voor kaderteams.

Er werd op vier tafels gelijk gespeeld. Leden van de BV De Kuip verzorgden de arbitrage aan de tafels. Andere clubleden verzorgden de spelers en belangstellenden met drankjes en een heerlijke lunch van erwtensoep en belegde broodjes  in de pauze na de eerste ronde.

Cas Juffermans had aanvankelijk een mooie voorsprong op tegenstander Tonnie van der Ven. Na 10 beurten raakte Cas het vertrouwen kwijt en kon Tonnie zonder veel moeite met een serie van 36 uitspelen naar winst. In de revanchepartij liet Cas het niet meer zo ver komen. Negen beurten en een vroege serie van 53 leidden nu wel naar winst.

Louis Opstal had in de eerste partij kader 57/2 tegen Tonnie van de Wetering moeite om terug te komen. Zijn tegenstander legde een serie van 107 op het laken. Toch lukte het Louis om met een slotbeurt van 32 als eerste uit te gaan voor zijn 160 caramboles. In de tweede wedstrijd antwoordde Louis goed op een serie van 79, met een beurt van 66. In zeven beurten was de dubbele winst een feit.

Ivo Opstal had het moeilijker tegen Bert Thoonen. In de eerste partij was een serie van 55 nodig voor Ivo, om als eerste uit te kunnen gaan. De tweede ontmoeting was makkelijker. Bert zag dat winst er voor zijn team niet meer in zou zitten.  Ivo rondde de partij af met een serie van 32.

Erik van Dijk heeft als extra wapen een grote slotbeurt. In de eerste partij timmerde hij de pot dicht met een beslissende serie van 56. Tegenstander Wim Vissers zag in de tweede partij hetzelfde gebeuren. Erik ging in de elfde beurt opnieuw uit maar nu met een serie van 36. Een goede dag voor de BV De Engel. Deze duidelijke winst brengt ons in de volgende ronde van dit bekertoernooi.

Cas Juffermans

&&&

BV De Engel verder in de bekercompetitie (13 okt)

De dubbele bekerwedstrijd tegen BV De Ram uit Roosendaal, vond plaats op maandag 9 en woensdag 11 oktober in Noordwijk, bij BV De Kuip, alsmede in Roosendaal. De kwaliteit van de tegenstander kenden we nog uit de halve finales van de landelijke beker in Doetinchem.

Louis Opstal lukte het om kader 57/1 topspeler Demi Pattiruhu thuis op een gelijk spel te houden in 9 beurten. Uit sloeg hij psychologisch op het juiste moment toe om de beslissing te forceren in de twaalfde beurt van de partij. Een prestatie van formaat, op de gladde en slippende Buffalo Pro nylonlakens in Roosendaal. Een zegen misschien voor driebanders, een kwelling voor libristen en kadristen. BV De Engelspelers hadden er allen bij aanvang van de partijen veel speelhinder van.

Ivo Opstal kon thuis wel winnen van Adrie Pols, maar in West Brabant speelde het materiaal hem parten. Inzet en strijdlust konden het tij daar niet meer keren. Cas Juffermans kon thuis de partij in negen beurten niet naar winst leiden. Rene maakte onverwachts een fraaie serie van 60. Bijna ging het in Brabant weer mis,  tegen Rene Boersen. Een paar zware slotbeurten leverden slechts 1 punt op, omdat Rene een goede nabeurt had, welke hem terecht een gelijkspel opleverde.

Frank Duivenvoorden, ruim en soepel spelend, gaf Peter van Dongen het nakijken in een moeizame partij. De uitwedstrijd was dit keer voor rekening van Erik van Dijk. Thuisspeler Peter van Dongen leek op winst af te koersen, tot Erik in een vlaag van biljartinspiratie de resterende 63 caramboles op het laken legde. De hoogste serie van de avond. Daar was Peter in de nabeurt niet tegen opgewassen. De winst was, met het applaus van de teamgenoten, een 5-3 overwinning. Samen met de 5-3 uitslag in wedstrijdpunten van de thuiswedstrijd is voortzetting van dit bekerwedstrijdtoernooi verzekerd.
Wie de tegenstander wordt is nog een vraagteken.  We kijken er naar uit.

Cas Juffermans.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.